Aplikacja dla rodziców ALADENG

list In: Návody On: comment Comment: 0 favorite Hit: 13913
Aplikacja dla rodziców ALADENG

Aladeng dla E10-2021, E10-2022, E10-2023, H1-2021, H1-2022, H1-2023 i KLT3-2023 to prosta aplikacja oferująca podstawowe funkcje takie jak zarządzanie kontaktami, lokalizacja, słuchanie, SOS, blokowanie obcych liczby, minutnik, blokada szkoły i bardzo prosty czat.

Rodičovská aplikácia k detským smart hodinkám sa volá Komachi od Aladeng a je možné si ju stiahnuť priamo z Google Play alebo Apple store alebo pomocou QR kódu v manuály.

Ukážeme si čo aplikácia dokáže, nie je toho málo, ale aj nedokáže a povieme si aj kde môžete nájsť to, čo by ste chceli, aby aplikácia vedela, pretože to, čo nevie táto aplikácia, vie iná aplikácia alebo služba. Len treba o tom vedieť :- ) Tým, že hodinky majú Android, výrobca nemal potrebu robiť to, čo už je dávno Google službami zaužívané.

 

Je potrebné aplikáciu použiť/používať?

Nie , netreba. Hodinky sú plne použiteľné i bez rodičovskej aplikácie.

 

Čo aplikácia Aladeng nevie/nedokáže

- sledovanie pohybu dieťaťa v reálnom čase - aplikácia kontroluje lokalitu v nejakých intervaloch, avšak pokiaľ práve chcete, tak môžete si vyžiadať aktuálnu polohu. Aplikácia Vám ukáže polohu dieťaťa. Presnosť je do 5m, ale záleží to od signálu GPS, WIFI a mobilnej siete. Uvedomte si prosím, že v budovách môže byť GPS signál slabý. Ak máte v pláne často sledovať, kde sa Vaše dieťa nachádza, lepšie je na lokalizáciu dieťaťa použiť Google služby, ktoré sledujú viac údajov. Ako na to v inom článku.
- história lokalizácie - aplikácia si neukladá informácie o polohe, preto nedokáže zobraziť kde sa dieťa nachádzalo napríklad včera... toto ale dokážu služby od Google, ktoré je možné použiť, pretože hodinky bežia na Androide od Google a ten sleduje toho omnoho viac. Ako na to v inom článku.
- nastavenie povolenej oblasti pohybu - v aplikácii sa nedá nastaviť bezpečný okruh. Hodinky to podporujú, ale aplikácia nie.

 

Čo aplikácia Aladeng vie/dokáže

Aplikácia má niekoľko funkcií, ktorými môžete do určitej miery ovládať hodinky a ktorými môžete mať pocit bezpečia, keď je dieťa mimo domu. Aplikáciou môžete lokalizovať dieťa, chatovať (lepšie použiť inú aplikáciu), zavolať na hodinky jedným klikom, odpočúvať, spravovať kontakty, vytvoriť vzdialenú fotografiu, nastaviť kedy sa majú hodinky vypnúť a zapnúť, môžete zobraziť si krokomer, určiť čas kedy má dieťa zakázané sa hrať s hodinkami (super počas vyučovania), spravovať poručníkov teda toho kto môže okrem Vás ovládať hodinky cez aplikáciu.

 

Úvodná obrazovka aplikácie

Po spustení aplikácie sa Vám zobrazí úvodná obrazovka kde v hornej časti si môžete vyberať medzi viacerými hodinkami, ak máte viac detí a nižšie začína menu so 6 ikonami. Siedma ikona sa ešte nachádza na druhej strane, ku ktorej sa dostanete, keď s prstom prejdete po obrazovke sprava doľava.

 

Druhá strana menu

Na druhej strane menu sa nachádza jedna ikona. V hornej časti obrazovky môžete kedykoľvek prepínať medzi rôznymi hodinkami.

 

Info o dieťati

Kliknutím na ikonu hodiniek v hornej časti obrazovky sa zobrazí obrazovka s detajlami o dieťati. Tu je potrebné vyplniť aspoň telefónne číslo. Ak tak nespravíte, nebude Vám fungovať odposluch a ani vytváranie vzdialenej fotografie. Odporúčame ešte zadať meno do poľa celé meno namiesto idčka hodiniek. Ostatné sú voliteľné info, ktoré nemajú vplyv na žiadnu funkciu.

 

Lokalizácia

Kliknutím na ikonu lokalizovať sa otvorí mapka, kde Vám aplikácia ukáže poslednú známu polohu hodiniek. V ľavom dolnom rohu máte možnosť kliknutím na oranžový kruh obnoviť polohu. Počkajte cca 30 sekúnd, kliknite na tlačidlo späť a znovu kliknite na ikonu lokalizovať. Zobrazí sa Vám aktuálna poloha hodiniek. Kliknutím na oranžovú bublinku v mieste polohy hodiniek v pravom dolnom rohu hodiniek zobrazia 2 malé štvorčeky. Prvý je modrý štvorček s bielou šípkou a druhý je ikona znázorňujúca Google mapy. Kliknutím na prvý štvorček sa otvorí Google mapa s navigačnými pokynmi a kliknutím na druhý štvorček sa zobrazia iba Google mapy.

 

Microchat

Kliknutím na ikonu Talkback sa otvorí microchat, kde môžete chatovať s dieťaťom. Písanie na hodinkách je náročné vzhľadom na veľkosť obrazovky, avšak dajú sa posielať aj hlasové správy. Microchat podľa názvu je naozaj micro a teda nemá moc funkcií ako napríklad notifikácie o novej správe. Preto odporúčame použiť WhatsApp, Messenger alebo inú aplikáciu voľne dostupnú cez Google Play.

 

Vytočiť

Kliknutím na ikonu Vytočiť sa začne vytáčať číslo hodiniek. Zbytočná funkcia, pretože pohodlnejšie volanie je priame vytočenie cez kontakty v mobile.

 

Monitor

Kliknutím na ikonu Monitor sa začne tajne vytáčať číslo hodiniek. Hodinky nezvonia, hovor sa automaticky prijme a môžete počúvať čo sa deje v okolí dieťaťa. Užitočná funkcia.

 

Kontakt

Kliknutím na ikonu Kontakt sa otvorí telefónny zoznam hodiniek, kde môžete kompletne spravovať kontakty v hodinkách.

 

Supervisor výstrel

Kliknutím na ikonu Supervisor výstrel sa otvorí obrazovka, kde môžete urobiť ťvzdialenú fotografiu cez fotoaparát na hodinkách a taktiež prezerať už vytvorené fotky.

 

Poručník

Kliknutím na ikonu Poručník sa otvorí obrazovka, kde môžete spravovať poručníkov, teda tých, ktorí môžu ovládať hodinky cez túto aplikáciu. Jeden je správca, ostatní sú iba poručníci.

 

Zakázané v triede

Kliknutím na ikonu Zakázané v triede sa otvorí obrazovka, kde môžete spravovať časy, kedy dieťa nebude môcť hodinky používať. Veľmi užitočné počas vyučovania, aby sa dieťa nehrala s hodinkami.

 

Blokujte podivné

Kliknutím na ikonu Blokujte podivné sa otvorí obrazovka, kde môžete zakázať volania z cudzích čísiel. Aby to fungovalo, je potrebné mať povolenú funkciu Caller ID pre SIM kartu v hodnikách. Inak sa na hodinky nedovolajú ani tí, čo sú uložení v kontaktoch.

 

Režim určovania

Kliknutím na ikonu Režim určovania polohy sa otvorí obrazovka, kde môžete nastaviť jednu z dvoch možností určovania polohy, teda ako často sa má zaznamenávať poloha. Určite odporúčame mať nastavenú možnosť REŽIM ÚSPORY ENERGIE. Nemá to vplyv na presnosť lokalizácie! Presný režim je dobrý iba kvôli presnému zaznamenávaniu historických bodov pohybu, čo nie je potrebné na bežné používanie hodiniek. Preto voľte možnosť Režim úspory energie. Baterka tak vydrží dlhšie.

 

Časový spínač

Kliknutím na ikonu Časový spínač sa otvorí obrazovka, kde môžete nastaviť kedy sa majú automaticky hodinky zapnúť a kedy vypnúť. Je možné takto trochu predĺžiť výdrž baterky na jedno nabitie a zároveň automaticky zabezpečiť, aby dieťa nemalo v izbe zbytočne aktívne mobilné zariadenie, tzv. elektrosmog.

 

Krokomer

Kliknutím na ikonu Krokomer sa otvorí obrazovka, kde si môžete pozrieť koľko krokov Vaše dieťa za daný deň urobilo. Je možné nastaviť aj koľko krokov chcete, aby dieťa denne urobilo a sledovať tak, či to spĺňa alebo sa fláka za PC.

 

Video ukážka

 

Niedziela Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Lub Reset password