Ako prvý krát spustiť a spárovať 4G detské smart hodinky s mobilom?

list In: Návody On: comment Comment: 0 favorite Hit: 37945
Ako prvý krát spustiť a spárovať 4G detské smart hodinky s mobilom?

Ďakujeme za kúpu detských smart hodiniek. Ak už máte hodinky doma, je čas ich spustiť a nastaviť. Tu sa dozviete všetko čo budete potrebovať k prvému spusteniu čiže ako vložiť sim kartu a poprípade SD kartu, batériu, ako ich spustiť a nastaviť.

 

Čo treba spraviť ako prvé?

Na to, aby ste mohli spustiť hodinky, je potrebné najskôr vložiť 4G nano SIM kartu s dátovým balíkom aspoň 200MB, SD kartu, ak máte a samozrejme batériu.

Postup je nasledovný:

  • 1. Otvorte kryt na zadnej strane hodiniek
  • 2. Vložte nano SIM kartu do slotu pre SIM kartu, a ak máte, vložte aj micro SD kartu (32GB max.) do slotu pre SD kartu
  • 3. Vložte originál batériu, ktorá bola v balení
  • 4. Zatvorte zadnú stranu hodiniek

 

Prvé spustenie

 

Zapnite hodinky a zvoľte si požadovaný jazyk. Slovenčina aj čeština sú dostupné. Ak je na hodinkách automaticky angličtina, jazyk zmeníte nasledovne:

  • - v menu kliknite na Setting, následne kliknite na Language a potom na Add language
  • - v zozname vyberte Slovenčina, ak je to Váš preferovaný jazyk. Ak nie, zvoľte si iný jazyk. My sme si na ukážku zvolili slovenský jazyk.
  • - Slovenčinu pretiahnite na 1. miesto

 

Hodinky sú spustené v požadovanom jazyku a môžete ich začať používať. Používanie je veľmi podobné s ANDROID mobilmi. Rozdiel je najmä v tom, že k hodinkám je k dispozícii tzv. rodičovská aplikácia Komachi od Aladeng, ktorú môžete, ale aj nemusíte použiť. Hodinky plne fungujú aj bez nej alebo s inou aplikáciou. Aplikácia umožňuje správu kontaktov v hodinkách, lokalizáciu, odpočúvanie alebo na nastavenie kedy dieťa nemôže hodinky používať, napríklad keď je v škole. Podobné funkcie má aj Family Link. Lokalizáciu hodiniek je možné nastaviť aj cez Google Mapy. Návod je na blogu.

  

Kontrola aktualizácie

Pred tým ako začnete nastavovať hodinky, je potrebné skontrolovať aktualizácie. Nerobte prosím žiadne nastavenia predtým, ako skontrolujete, či je v hodinkách najnovší SW.

V menu kliknite na tlačidlo Nastavenia. Dolu kliknite na možnosť Aktualizácia softvéru. Zobrazí sa aktualizačné prostredie. Kliknite na tlačidlo Skontrolovať aktualizácie. Ak aplikácia nájde nejakú aktualizáciu, nainštalujte ju.

  

Ako spárovať hodinky s mobilom rodiča?

Do svojho mobilu si stiahnite aplikáciu aladeng. Môžete použiť QR kód v manuály. Spustite aplikáciu a zaregistrujte sa. Po registrácii bude chcieť aplikácia QR kód hodiniek. Zoberte si hodinky a na hodinkách v menu nájdite a otvorte aplikáciu QRCode alebo kliknite na Nastavenie, následne kliknite na možnosť Stiahnite si väzbu a kliknite na tlačidlo QR kód. Zobrazí sa QR kód hodiniek. Fotoaparát Vášho mobilu nasmerujte na obrazovku hodiniek, tak, aby bol nasnímaný QR kód z hodiniek. Po úspešnom spárovaní môžete nastaviť hodinky podľa Vašich kritérií.

Ak by sa stalo, že Vám mobil nevie QR kód načítať, tak kliknite na hodinkách na QR kód. Zobrazí sa Vám overovací kód a číslo zariadenia, ktoré slúžia na manuálne párovanie. Na obrazovke v mobile pod skenerom kliknite na zelený odkaz Ručné viazanie. Zobrazia sa Vám 2 riadky. Do prvého zadajte číslo sledovania/zariadenia a do druhého riadku zadajte overovací/verifikačný kód. Následne kliknite na tlačidlo Ďalší krok. Hotovo. Hodinky sú spárované.

 

Nedelja Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Sobota Januar Februar Marec April Maj Junij Julij Avgust September Oktober November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ali Reset password